top of page

praKtiScHE INFO


 

Inschrijving en vertrek:
Chirolokalen, Dreef 8A, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)(vlak aan de kerk)

 

(Online) Inschrijving: 
Om lange wachtrijen aan de inschrijving te vermijden en je zo snel mogelijk te kunnen laten vertrekken bieden we een online inschrijving aan (zie tab online inschrijven)

Kids (-12 jaar) en hun begeleider: GRATIS (met goodie bag & medaille voor de deelnemende kids ! zo lang de voorraad strekt) (zie tab Kidstocht)

Vertrekuren:

10km-80km: vanaf 7u tot 10u30 

100km-103km: vanaf 7u tot 9u30

De begeleide KIDS-tocht vertrekt om 10.15u.
 

Aard van de tocht : De toertocht is uitsluitend recreatief, zonder enige vorm van competitie en is toegankelijk voor iedereen. Deelnemers genieten van een zorgvuldig bewegwijzerd parcours voor MTB met veiligheidsborden of GPS  voor gravel , bevoorrading(en), verzekering en wasgelegenheid. En uiteraard niet te vergeten, een super deluxe après-bike.

 

Polsbandje: Deelnemers ontvangen na de inschrijving een polsbandje, deze wordt gevraagd zichtbaar te dragen gezien het toegang geeft tot de bevoorradingen.

Bij aankomst geeft inlevering van dit polsbandje recht op een GRATIS PANNENKOEK.
 

Bike wash: de afspuitstand is voorzien van gewone tuinslangen en hogedrukreinigers. Deze zijn ruimschoots aanwezig.
 

Bewaakte fietsstalling: permanente bewaking vanaf 7 u30 tot het einde après-bike
 

Bevoorrading :

Er zijn tot 3 bevoorradingen voorzien ( water, sportdrank, appelsienen, bananen, cake en wafels) :

de eerste voor elke afstand aan de Jos Theys boerderij, Sluisbeekstraat in Kortrijk-Dutsel.  Deze is een dubbele bevoorrading voor de 103km MTB en 100km Gravel

de tweede (voor afstanden vanaf 45 km) op het kerkplein van Nieuwrode. 
Aan de eerste bevoorrading is er voor de onfortuinlijke bikers met pech de professionele mechaniekers van bikeshop Swooth te Aarschot aanwezig die jullie snel terug op pad kunnen helpen.

 

Douches :

Er is een ruime en nieuwe douchewagen voorzien die jullie helemaal terug in optima forma aan de aftrap van de après-bike zal brengen na de inspanning van de tocht zelf. (Weetje: onze nieuwe douchewagen is eveneens te huur voor andere events!)
 

Feesttent: Aan de Chirolokalen op de gezellige grasvelden alsook in onze sfeervolle feesttent wordt er gezorgd voor spijs en drank. 

Geniet van een ruime keuze aan dranken & bieren . Er is soep om ons op te warmen en wie zijn polsbandje inlevert krijgt een gratis pannenkoek.

 

Parking:

Gelieve de aanwijzingen van onze parking stewards te volgen teneinde op een vlotte wijze jullie wagen te parkeren op de ruimschoots voorziene parkeerplaatsen (ook dit jaar hebben we deze kunnen uitbreiden) 

Parking onder andere op het Dorpsplein, aan de voor en achterkant van het Gemeentehuis, langs de Doelestraat (tot aan de Gildestraat), Gobbelsrode, Dutselstraat (vanaf Kerkstraatje) en de Bruul. 

De inrichters hebben in nauwe samenwerking met de plaatselijke politiediensten een verkeersplan uitgetekend zodat het gewone verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt .

Hulpdienst - MTB Bijstand :

Bij de inschrijving krijgt elke deelnemer een polsband mee met het noodnummer van onze MTB -bijstand 

Bij ongeval of ernstige panne kunnen de deelnemers hiervan gebruik maken. Wij organiseren in samenspraak met het slachtoffer en de hulpdienst de passende bijstand.

Veiligheid, gedragscode en reglement:

Langs het parcours worden enkel op de MTB parcours veiligheidsborden geplaatst op de plaatsen die gevaarlijk kunnen zijn, meer in het bijzonder indien er een rijweg moet overgestoken worden. 

Tijdens de tocht dienen de deelnemers de natuur en de wegcode te respecteren, geen afval achter te laten , niet af te wijken van het parcours en de andere weg- en bosgebruikers te eerbiedigen. De deelnemers moeten hun snelheid aan de omstandigheden ten allen tijden kunnen aanpassen.

Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht..

Foto's :
De deelnemers geven via hun inschrijving toestemming tot het maken van foto's.
Deze foto's van de deelnemers, genomen door de fotografen op het parcours, zullen ter beschikking worden gesteld via de Facebook pagina van de 4xpbikers alsook de event pagina op Facebook (zie link bovenaan op pagina in menu) 

LET'S HAVE A GREAT RIDE
BUT ABOVE ALL...
A FANTASTIC AFTER RIDE !

TESTIMONIALS

“Proficiat aan de organisatie !   
Mooi tochtje zoals elk jaar in de prachtige streek daar , Wij waren voor de 30 km gegaan eventjes gewacht tot als het droog was en vertrokken en een wonder niet nat geworden pas als we binnen reden begon het terug te regen 
wij hadden dus geluk !   + bevoorrading top , + afpeiling top , + lekkere pannekoek op het einde enz... 
Je ziet dat hier een een goede organisatie achter zit tot in de puntjes uitgewerkt ! 

tot volgend jaar !  
met sportieve groeten MTBT De Jachtoorn

“Proficiat aan de Chiro   
De schoonste tocht van het jaar in de regio rond Aarschot !
Mooie interresante, uitdagende hellingen en afdalingen, schoon padjes,...
+ mooie extra in de groeve,de 10/10 heb ik ni gedaan met m'n vaste vork, de rest wel.
Soms was het wel lastig om boven te geraken met m'n 1x9   
Lekkere pannekoek   
In totaal 121km en 1077hm tegen dat ik thuis was.
 Doe zo verder 

“Beste tocht die ik de laatste 10 jaar gereden heb.
1)Prachtig parcours (ook wel mede door het droge weer van de laatste weken natuurlijk). Maar het was duidelijk uitgezet door een échte MTB'er.
2) 2 bevoorradingen op de 45km, dat kom je ook niet veel tegen.
3) Pannenkoek  !
4) En bovenal overal vriendelijke mensen van de organisatie (inschrijving, bevoorradingen, ...)

Kortom top-tocht.

bottom of page